hvordan drepe en kakerlakk.

Ingen kakerlakker er døde med mindre de er most og pakka inn i plast. Det er ihvertfall min erfaring. 


Kakerlakker hviler ca 18 timer om dagen

FOLKENS, HAN ER IKKE DØD! Rabagasten på bildet lever i beste velgående. Du ser kanskje muligheten til å nonsjalant feie udyret ned i søppelbøtta, men ikke la deg lure. Kakerlakk spretter opp på beina fortere enn du aner, og han har ingen preferanser når det kommer til gjemmested. Intet hull er for lite, selv fugemasse taper kampen mot dette forhatte dyret.

Du har ikke annet valg enn bruke kraft. Slå den ihjæl. Det er mye mulig det knaser, men vær obs på at ekkel lyd ikke nødvendigvis er et tegn på død. Fun fact: “A cockroach can live for a week without its head”. Ikke så veldig fun spør du meg, men så er jo humor en skikkelig subjektivt greie.

Jeg anbefaler å bruke en klut eller liknende i det du banker løs, så slipper du å få kakerlakkmos på fingrene og andre gjenstander du eventelt måtte like. Den aller vanskeligste delen kommer nå, når du har kakerlakken mellom veggen og kluten, fanget inni neven din. Det på dette tidspunktet man skriker. Hvor mye man skriker kommer helt an på settingen (hvor mange man er, hva slags kjønn som er tilstede etc). Du kjenner at det rører på seg mellom fingrene dine, så du skriker litt til.

Neste steg er å kvitte seg med dyret. Du må prøve å løfte opp kluten på en slik måte at kakerlakken ikke faller ut/rømmer. Samtidig er det digg hvis grepet rundt kluten ikke er så stramt at du behøver å kjenne kakerlakkens eksistens. Når du er mentalt klar gjør du en kjapp bevegelse og putter hele greia i en plastpose. Bruk gjerne to. En kakerlakk kan holde pusten i 40 minutter, så knyt posen ekstra godt igjen.

Kakerlakkdreping foregår i ulike vansklighetsgrader. Kakerlakken på bilde er en baby, og den ligger på bordet. Et lett bytte med andre ord. En kakerlakk i sin beste alder, høyt oppe på veggen, rett over klesstativet… Det er en helt annen sak. Da må du gjerne bruke en mopp, klor, og en venn. Du må dessuten forvente å vaske vegger og gulv når du er ferdig. Mulig du må sende klærne på rens også.

Du tenker kanskje at det finnes mer effektive måter å kvitte seg med skadedyr på. Ja, det tenker jeg og. Men det gjør dessverre ikke huseieren min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar