uten stein med rød t.

Når man bor på Manhattan er det svært lett å glemme at det finnes noe nord for The Bronx. Alt man forholder seg til er et subwaykart hvor 241. gate markerer New York City's nordligste subwaystopp, og det er enkelt å forestille seg at dette er verdens ende.

Men feil kan man altså ta! Jeg har testet Upstate for én dag, og kan bekrefte at det finnes liv nordpå. Jeg fant lukten av skog, synet av stjerner og fikk slik en øresus man får når alt plutselig blir veldig, veldig stille. Lufta var så ren og deilig, og jeg hev etter pusten for å ta igjen for tre måneder med eksoshælvete (og lukten av hasj/mugg – spørs om jeg sover med soveromsvinduet åpent eller lukket).
Jeg trodde aldri jeg kom til å lengte etter skog, men plutselig savnet jeg følelsen av bållukt på allværsjakka og fukt i rumpa fordi sommer’n var blitt til høst.

Nå tenker du kanskje: ”Hva i alle dager har New York gjort med deg, Kristine?!”. Egentlig ikke så veldig mye svarer jeg da, for jeg hadde fortsatt dødd etter en dag alene i skogen. Og jeg trives bedre med et glass vin og høye heler enn jeg gjør med fjellsko og gitarklimpring på turistforeningshytta. Men jeg blir ikke sint på den neste som vil dra meg med på tur i Marka.


Denne gangen var jeg heldig og fikk s’mores (marshmallows, sjokkis og kjeks) brent over bålgrill på min venninnes platting – en amerikansk form for skogstur altså. For when in U.S., do as the…

… ikke nordmenn hvertfall. Men det var mer enn bra nok for denne gang!

2 kommentarer:

  1. Kjære Kristine, jeg er fast leser av bloggen din og synes den er kjempemorsom! Men jeg kunne ønske at du blogget litt mer. Håper på innlegg snart! Klem fra Shenequa

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er så veldig hyggelig å høre. Og ja, jeg skal blogge mer, lover! I New York er det er så mye spennende som skjer, jeg blir helt oppslukt av alle eventyr og glemmer både å tenke over hva jeg har opplevd og å skrive dem ned. Men nå er det Thanksgiving og da blir det masse bloggings! Happy holidays!

      Slett