bil.

Jeg hadde vært på kafé. Jeg trasket hjemover med litervis av traktekaffe i magen. Asfalten var våt og delvis snølagt. Jeg rundet hjørnet og så to gutter som virket oppslukt over hva enn det var de drev med. Da jeg nærmet meg plystret de på meg. Han ene hadde tennissokker i Adidas kjipp-kjapperne. Det så teit ut. De sto framfor en bil og betraktet den nøye, de hadde aldri sett en lignende før. 

”Do you know what kind of car this is?”, sa gutten med tennissokkene. Også lo de hånlig av meg. 

”Tesla”, sa jeg. Da holdt de kjeft. 

De stirret på meg med undrende blikk. De hadde så alt for mange spørsmål om denne bilen. Hvor kom den fra? Hvordan kunne jeg vite hva slags merke det var? Og hvor hadde jeg sett en bil som dette før? Øynene deres beveget seg radig mellom meg og den sorte lakken. Jeg kunne strengt tatt ikke opplyse dem om mer enn at den var elektrisk og at merket var amerikansk, og at Abid Raja har en, for det hadde jeg nettopp lest i VG. Men overraskende nok var min kjennskap til bilen nok til å mette deres umiddelbare hunger for Tesla-kunnskap.

”I love your accent”, utbrøt kjipp-kjapper-gutten. 

I det sekundet var det rare Tesla-øyeblikket over og 127th street ble igjen til gata hvor tenåringsgutter plystrer på jenter med høye heler. 

Men fy søren, jeg har undervurdert det å sitte inne med kunnskap om bil.Suppe og kaffe på kafe fordi undervisningen ble avlyst på grunn av "snøstorm"


2 kommentarer:

  1. Utrolig bra, tenk om du kunne gitt enda mer informasjon, som at paypal-mannen Musk står bak, og at de har demonstrert bytte av batterier på mindre enn 90 sekunder.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg vet! Pugger jeg nå, itilfelle noen parkerer tesla'n utenfor blokka mi igjen!

      Slett